Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:11

ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σήκωσαν το γάντι οι μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης και απαντούν στις κατηγορίες Ακτύπη

40,585ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες του βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη περί ψευδών ισχυρισμών στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό δίνουν αποκλειστικά μέσω του orthodoxia.info οι μητροπολίτες  Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, εγκαλώντας τον βουλευτή για ψευδείς αναφορές και διαστρέβλωση γεγονότων.

«Εάν ο βουλευτής δεν ζητήσει συγνώμη και δεν αλλάξει τακτική, θα βγούμε στο μπαλκόνι όταν θα ‘ναι εκλογές» προειδοποιεί ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος που δεν διστάζει να  προειδοποιήσει από κοινού με τον μητροπολίτη Ζακύνθου, πως η Μητρόπολη δεν θα μείνει άπραγη απέναντι στις προκλήσεις του βουλευτή.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο μητροπολίτες απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό εγκαλώντας τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Διονύση Ακτύπη, για στήριξη αντιεμβολιαστών μοναχών κόντρα στην βούληση της Εκκλησίας να επιβάλλει τους νόμους.

Ο βουλευτής από την πλευρά του απαντώντας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Κόντρα» κατηγόρησε τους μητροπολίτες πως ψεύδονται, υποστηρίζοντας πως οι κληρικοί με τους οποίους συναναστρέφεται δεν είναι αντιεμβολιαστές και πως τα όσα του καταμαρτυρούνται έχουν να κάνουν με την  υπόθεση της αξιοποίησης της περιοχής πάνω από το «ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Μάλιστα για να υποστηρίξει την θέση του αυτή είπε στην ίδια συνέντευξη πως πριν από τέσσερις μήνες είχε πάει μαζί με τους ιεράρχες στο συγκεκριμένο μοναστήρι.

«Πήγαμε μαζί με τον διευθυντή της αστυνομίας, τον διοικητή της πυροσβεστικής και τον δασάρχη, για να δούμε αν υπάρχει τρόπος διαφυγής και ποιος δρόμος διαφυγής πρέπει να υπάρχει στην περιοχή του ναυαγίου, που είναι κλειστός. Όταν φύγαμε από εκεί, πήγαμε στο συγκεκριμένο μοναστήρι και οι μοναχοί εκεί μας προσέφεραν καφέ. Τότε δηλαδή ήταν εμβολιασμένοι και τώρα είναι αντιεμβολιαστές;», αναρωτήθηκε ο κ. Ακτύπης για να επισημάνει, «δεν κατάλαβα, ό,τι μας βολεύει και ό,τι μας συμφέρει δηλαδή;» είχε πει ο βουλευτής.

Η διάσταση που δίνουν όμως οι δυο μητροπολίτες είναι εντελώς διαφορετική.  «Εγώ βάζω στοίχημα τη μίτρα μου και το εγκόλπιο μου, να παραιτηθώ κι από οτιδήποτε και να γίνω μοναχός στο Σινά απ’ όπου ξεκίνησα… δεν είναι τέσσερις μήνες είναι πολύς καιρός» του απαντά ο μητροπολίτης Δωδώνης κατηγορώντας τον ευθέως για ψέματα τα οποία τον καλεί να ανακαλέσει.

Ανταπαντώντας δε, στους ισχυρισμούς του βουλευτή πως ο κληρικός για τον οποίο γίνεται η διαμάχη είναι τριπλά εμβολιασμένος, οι δυο ιεράρχες αντιτείνουν πως όταν τον προηγούμενο Δεκέμβρη η Μητρόπολη κάλεσε τους μη εμβολιασμένους κληρικούς για να τους δώσει οδηγίες και να ενημερώσει για τις ποινές που θα επιβληθούν, ο συγκεκριμένος κληρικός δεν είπε το παραμικρό περί εμβολιασμού του, ούτε προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό. Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα κι ενώ είχε ξεσπάσει η κόντρα με τον βουλευτή, ο κληρικός εμφάνισε πιστοποιητικό εμβολιασμού τριών δόσεων από τα Ιωάννινα… με τους μητροπολίτες να απορούν για το πως είναι δυνατόν μέσα σε ελάχιστες ημέρες ο μη εμβολιασμένος κληρικός να μετατράπηκε σε πλήρως εμβολιασμένο και μάλιστα με τρεις δόσεις.

Οι δυο ιεράρχες παρουσιάζουν βήμα προς βήμα όλες τις ενέργειες της Εκκλησίας για την υπόθεση του «ναυαγίου»  χαρακτηρίζοντας τον βουλευτή «ευεργετηθέντα αχάριστο» που χτυπά την Εκκλησία η οποία τον ανέδειξε προκειμένου να στηρίξει συμφέροντα.

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ