Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 | 13:43

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τη βία στη ζωή των ανηλίκων στην Κοίμηση Θεοτόκου Ηλιούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον ιερό καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως η πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα: «Η βία στη ζωή των ανηλίκων σήμερα – Τρόποι αντιμετώπισης και θεραπείας από την Εκκλησία, σε συνεργασία με φορείς της Δημόσιας Διοίκησης», με αφορμή την έλευση του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στο ναό.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην εσπερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, χαιρετισμό απηύθυναν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξή της, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο σύμβουλος της Υφυπουργού Τουρισμού, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριος Μάλλιος και ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως κ. Ευστάθιος Ψυρρόπουλος.

Ακολούθησαν με τη σειρά οι εισηγήσεις της κ. Αν. Λαλάγκου, Εκπαιδευτικού, με Θέμα: «Επισημάνσεις για την έννοια της βίας διαχρονικά», του κ. Αντ. Τσουρέκη, Διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα, με Θέμα: «Πώς ο σωφρονισμός οδηγεί από τη βία στην ελπίδα», του κ. Γεώρ. Παπαπροδρόμου, Αντιστράτηγου ΕΛ.ΑΣ., με Θέμα: «Ψηφιακό Περιβάλλον και συμπεριφορά των παιδιών σήμερα», του κ. Δημ. Θερμού, Εκπαιδευτικού, με Θέμα: «Προβληματισμοί για την ενδοσχολική βία στο Δημοτικό Σχολείο», της κ. Αν. Λορέντζου. Εκπαιδευτικού, με Θέμα: «Σχολική Διαμεσολάβηση. Μία εναλλακτική πρακτική διαχειρήσεως των ενδοσχολικών συγκρούσεων, του κ. Κων. Κορναράκη, Καθηγητή ΕΚΠΑ, με Θέμα: «Η βία των ανηλίκων ως πρόβλημα των ενηλίκων-Προτάσεις ποιμαντικής ευθύνης» και του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, με Θέμα: «Στοιχεία θετικής αντιπροσφοράς της Εκκλησίας στη βία των ανηλίκων σήμερα».

Την επιστημονική επιτροπή της εσπερίδας αποτελούσαν, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γεώργιος Βούρος, ο Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. κ. Θεόδωρος Πιτταράς, η Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Λαλάγκου και ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ο οποίος πριν το κλείσιμο της εσπερίδας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εσπερίδα.

Παράλληλα, την οργανωτική επιτροπή της εσπερίδας αποτελούσαν, ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, η Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Λαλάγκου, ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος-Αναγνώστης κ. Ανδρέας Αθανασίου, ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Χανδρινός, ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Σπανός και ο Εκπρόσωπος του Δήμου Ηλιουπόλεως.

Να σημειωθεί, ότι την εσπερίδα μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Λιβύης κ. Γεννάδιος (ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας) και ο Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ