Τε, 12/06/24 | 22:13

Δράση της Μητρόπολης Ιλίου για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, που γέμισε ασφυχτικά την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, η μεγάλη δράση με θέμα: #οπαδική_βία – #παραβατικότητα_ανηλίκων… Οι δίδυμες απειλές. Τάσεις – Συνδέσεις – Προεκτάσεις».

Μια πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει η Μητρόπολη για την καταπολέμηση όλων των μορφών της βίας. Τη δράση φιλοξένησε και υποστήριξε, όπως κάνει ανελλιπώς κατά τα τρία τελευταία έτη, ο Δήμος Φυλής και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς. 

Τη δράση τίμησαν με τη συμμετοχή τους κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, της τέχνης, των επιστημών και της πολιτικής: Η χρυσή ολυμπιονίκης κα Φανή Χαλκιά, ο π. διεθνής καλαθοσφαιριστής και hall of famer κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο δημοσιογράφος κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο π. διεθνής καλαθοσφαιριστής κ. Γιάννης Μπουρούσης, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής κ. Χρήστος Κιούσης, ο π. καλαθοσφαιριστής κ. Μπάνε Πρέλεβιτς, η παραολυμπιονίκης κα Ευθυμία Γκουλή, ο προπονητής ποδοσφαίρου κ. Τάκης Λεμονής, ο Δημοσιογράφος κ. Μένιος Σακελλαρόπουλος, η φοιτήτρια και κόρη του αειμνήστου προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιάννη Ιωαννίδη κα Ελένη–Θεοδώρα Ιωαννίδη, η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια κα Μαριέλλα Φασούλα, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Κοτταρίδης, ο μουσικοσυνθέτης κ. Μάριος Στρόφαλης, ο συγγραφέας κ. Ανδρέας Τσεμπερλίδης, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής με αγωνιστικό αμαξίδιο κ. Γιάννης Χαλδαίος και ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κ. Χρήστος Καλούδης.

Από τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων εξήχθησαν σοβαρότατα συμπεράσματα και διατυπώθηκαν ιδιαιτέρως σημαντικές και πρωτότυπες θέσεις και προτάσεις. 

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανέπτυξε τον εθνικό σχεδιασμό και μια σειρά από παρεμβάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των φαινομένων, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Μάνος Λογοθέτης, παρουσιάζοντας τις επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες του σχετικού Υπουργείου.

Τη δράση συντόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό, τη νεολαία και την πατρίδα μας οι αθλητές που συμμετείχαν, καθώς και παράγοντες του αθλητισμού και δημοσιογράφοι. Άνθρωποι που μπορούν να αποτελέσουν υγιή πρότυπα και σημεία αναφοράς στην καθημερινή προσπάθεια για τον περιορισμό της βίας στην κοινωνία.

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

Στη δράση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λιβύης κ. Γεννάδιος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Βασίλης Λώλος, ο π. Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΚΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ κ. Κώστας Σιάχος, ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» Αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φίλων ΑμεΑ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» κα Μαρία Τουρκοχωρίτη, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εργασιακού Πρωταθλήματος «ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ» κ.κ. Πέτρος Κελέσης και Σάββας Ανεστιάδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθηνών κα Δήμητρα Μακρή, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Πρωτ. π. Χαράλαμπος Θεοδόσης, η Αντιδήμαρχος Φυλής κα Χρυσούλα Κουράση, ο Αναπληρωτές Δημάρχου Φυλής κ.κ. Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Μαρίνος Σαρλάς, Μηνάς Ζέρβας, Γιώργος Μαυροειδής, Γιάννης Κρεμμύδας και Σταύρος Κατσίλας, δημοτικοί, τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, συλλόγων, ενώσεων και φορέων, Κληρικοί, Πανεπιστημιακοί, Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.   

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ