Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 15:19

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΛΘΕ ΣΗΜΕΡΑ

Εκκλησία Κρήτης: Εκφράζει την ανησυχία της και καταδικάζει κάθε μορφή βίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως μεταξύ άλλων δε με ζητήματα ποιμαντικής, διοικητικής και εκπαιδευτικής φύσεως.

Σχετικά με ανακύψαντα διοικητικά θέματα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι, με ομόφωνη Απόφασή της προέβη, σύμφωνα με το άρθρο 89, παρ. 2, του Νόμου 4149/1961 «Περί Καταστατικού Νόμου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», (ΦΕΚ 41/Α/16-3-1961), σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι των αρμοδίων Αρχών.

Η Εκκλησία της Κρήτης, επίσης, εκφράζει την ανησυχία της για όλα τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κάθε άλλης μορφής βίας, που εντείνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Προτρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, στο μέτρο που μας αναλογεί και καλεί να προσπαθήσουμε να αναστείλουμε όλα αυτά που κατακλύζουν επικίνδυνα τη ζωή μας.

Εν όψει, των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος εύχεται καλές Άγιες ημέρες και ο Θεός της ειρήνης να χαρίζει την καταλλαγή, κατά το ερχόμενο νέο έτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ