Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 | 23:01

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου τίμησαν πανηγυρικά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Με την αφορμή αυτή συλλειτούργησαν σήμερα οι Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ και Κηφισίας Κύριλλος, συμπαραστούμενοι από ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Για την ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, καθώς δυο εκ των εφημερίων του ναού φέρουν το ίδιο όνομα.

Ο γηραιότερος, ο π. Ευστράτιος Φελέκης ο οποίος υπηρετεί στο ναό εδώ και 35 χρόνια με ιδιαίτερα σημαντικό και καρποφόρο αποτέλεσμα και ο νεότερος ο π. Ευστράτιος Δελατόλας, πνευματικό ανάστημα του πρεσβυτέρου Ευστρατίου.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους αγίους μάρτυρες λέγοντας ότι “έγιναν μιμητές του Πάθους του Κυρίου, ζουν αναμεσά μας και θα ζουν όπως ζωντανός είναι ο Χριστός”.

Επίσης πρόσθεσε πως “είχαμε αγίους, έχουμε αγίους και θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι της συντελείας των αιώνων. Και με την στάση τους, την μαρτυρία τους και την μετάνοιά τους δίνουν στους ανθρώπους την δυνατότητα της θέωσης και την αιωνίου ζωής”.

Τέλος ευχήθηκε φέτος να ζήσουμε Χριστούγεννα θέωσης με την ζωντανή παρουσία Χριστού, ενώ στους εορτάζοντες εφημερίους του ναού ευχήθηκε να έχουν υγεία, μακροημέρευση και πλούσια την χάρη των Αγίων.

Εκ μέρους των ιερεών, ο προϊστάμενος του ναού Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας για το κοπιαστικό ταξίδι και την τιμητική του παρουσία στην ενορία, τον Μητροπολίτη Κηφισίας για την απέραντη αγάπη και στοργή που περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια το ναό, τους συλλειτουργούς ιερείς και όλους τους ενορίτες που παρέστησαν στην σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ