Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 4:30

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ

Δημητριάδος: “Η Παναγία καλεί τις καρδιές μας να είναι ενωμένες με τον Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας όπου μιλάει για την Παναγία την Καρδιώτισσα.

«Μια ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της Καρδιώτισσας. Λέγεται έτσι γιατί ο Χριστός όπως στη Γλυκοφιλούσα αγκαλιάζει την Παναγία αλλά είναι στραμμένος ολόκληρος προς αυτή και ενώνονται οι δυο καρδιές τους. Ακουμπάει στην καρδιά της Παναγίας απλώνει όμως τα χέρια του σε σχήμα σταυρού», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «έτσι φαίνεται η θυσία που έρχεται η σταυρική θυσία γιατί επάνω στον σταυρό ο Χριστός καλεί όλους να γίνουμε μιμητές θυσίας και προσφοράς. Ο ίδιος έφτασε στο έσχατο σημείο της ταπείνωσης της ανθρώπινης και εμείς καλούμεθα να πορευθούμε με μια σταυρική πορεία προσφοράς προς τον κάθε άνθρωπο και ενότητας με τον Θεό με τον κύριό μας Ιησού Χρίστο», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας ότι, «η Παναγία είναι η Καρδιώτισσα που καλεί τις καρδιές μας να είναι ενωμένες με τον Χριστό».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ