Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 7:04

Αρχιεπίσκοπος: Να ανέβουμε την ανηφοριά, βαστώντας ο ένας το χέρι του άλλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην ανάγκη συνεργασίας και αγάπης αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Λαμίας, όπου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του και ευχήθηκε συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας τονίζοντας πως «τα χρόνια είναι πονηρά οι δυσκολίες είναι πολλές και θα έρθουν και περισσότερες όσο προχωρούμε ο ένας βαστώντας το χέρι του άλλου στην ανηφοριά τόσο καλύτερα θα πάμε».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του κ. Ιερωνύμου και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η 18η Οκτωβρίου του 2020 βρίσκει την Λαμία και την οικουμένη ολόκληρη να βρίσκεται μπροστά σε μια ασύμμετρη και εν πολλοίς ακόμη κρυπτογραφημένη υγειονομική απειλή, η οποία δυστυχώς προαναγγέλει για το αύριο μία νέα οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, παρά τις δυσκολίες, εορτάζουμε τον «Λουκά τον αγαπητό», τον ευαγγελιστή της χαράς, τον καλλιτέχνη της ομορφιάς του Θεού, τον συγγραφέα της εμπειρίας της Εκκλησίας, τον ιατρό και θεραπευτή, προκειμένου να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία αλλά και έμπνευση, για να δυναμώσουμε την κοινωνική μας συνυπευθυνότητα, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, να ξεπεράσουμε αναίμακτα την λαίλαπα του ιού, όρθιοι και με την μεταξύ μας αλληλεγγύη”.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία με την ευκαιρία συμπλήρωσης 76 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, έφτασε στην Λαμία χθες αργά το απόγευμα και ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου, στο νεοσύστατο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» και στις ανακαινισμένες δομές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες βρίσκονται σε πτέρυγα που φέρει το όνομα του μακαριστού μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου. Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον νέο ξενώνα φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που θα εγκαινιαστεί το απόγευμα. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Μητροπολίτη για τις νέες αυτές δομές και το έργο που επιτελεί και ευχήθηκε στον ίδιο και στους συνεργάτες του δύναμη και υγεία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν, επίσης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ