Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:29

Αποστάσεις Καρπενησίου από την εκστρατεία εμβολιασμού – Συναντήθηκε με τον Στέλιο Πέτσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αποστάσεις από την εκστρατεία εμβολιασμού της Κυβέρνησης κρατά ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, που ζήτησε τη συμβολή της τοπικής εκκλησίας για να πεισθούν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά της Covid-19.

“Εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Είναι ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει”, τόνισε ο μητροπολίτης στον υπουργό. “Σίγουρα, για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως, επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις, νομίζω ότι για εμάς (σημ.: την Εκκλησία) επειδή έχουμε φορτωθεί πολύ και κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί και αν μπούμε σ’ αυτή τη λογική, τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανέναν πιστό”, πρόσθεσε ο κ. Γεώργιος.

“Το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε, σημείωσε ακόμη ο μητροπολίτης Καρπενησίου και υπογράμμισε το γεγονός πως “στοχοποιηθήκαμε σαν θεσμός και οι εκκλησίες ειδικά στην επαρχία είναι πλέον άδειες”.

Ο κ. Πέτσας αντέτεινε πως η Εκκλησία έχει στο πλευρό της την Κυβέρνηση, την τοπική Αυτοδιοίκηση και τους επιστημονικούς συλλόγους, ο κ. Γεώργιος όμως τόνισε πως στην περίπτωση των περασμένων Θεοφανίων, όταν η Εκκλησία μπήκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ με πλάνα και εικόνες παλαιότερων ετών καθώς και fake news, “κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ