Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 13:39

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Φανάρι: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Θεοφανείων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα το πρωί τα Άγια Θεοφάνεια  στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά τον Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου και Προύσης κ. Ιωακείμ. 

Κατά τη διάρκειά της τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου κ. Ανδρέου και την εις διάκονο χειροτονία του Μοναχού κ. Εφραίμ, αμφοτέρων από την αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Essex Μ. Βρεταννίας. 

Προηγουμένως, ο Παναγιώτατος, απηύθυνε πατρικούς λόγους και παραινέσεις προς τους δύο κληρικούς.

Εκκλησιάστηκαν οι Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γεώργιος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Eλληνική Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Στέφανος Κασσελάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο κ. Roman Nedilskyi, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας, οι κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής, Ευάγγελος Αποστολάκης και Βασίλειος Κόκκαλης, μέλη της Βουλής των Ελλήνων, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Στα γαλανά νερά του Κερατίου, βούτηξαν περισσότερα από 40 άτομα από την Πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο κ. Κωνσταντίνος Κύπρος, από την Αλεξανδρούπολη, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε όλους τους υπόλοιπους κολυμβητές, στους οποίους προσέφερε μαζί με τις πατρικές του ευχές και μικρά αναμνηστικά.

Ακολούθησε δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου, μετά την οποία ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κώτσηρα, ο οποίος μετέφερε στη Μητέρα Εκκλησία τις ευχές της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανο Κασσελάκη με συνεργάτες του, δέχθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τους οποίους είχε μακρά συνομιλία.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την παρουσία του στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας και τα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια της Πόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ