Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:25

ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ FRANKSTON Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αυστραλίας: “Να βουτήξουμε βαθιά στα ύδατα της πίστεώς μας και να ακολουθήσουμε με αφοσίωση τον Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Να βουτήξουμε βαθιά στα ύδατα της πίστεώς μας και να ακολουθήσουμε με αφοσίωση τον Χριστό», ήταν η πατρική ευχή και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου προς τους χιλιάδες ομογενείς οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου έδωσαν μαζικό «παρών» στην προβλήτα του προαστίου Frankston στη Μελβούρνη και συμμετείχαν στην τελετή Καθαγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στην τελετή προέστη ο κ. Μακάριος, ο οποίος νωρίτερα ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοφανείων Frankston, όπου τέλεσε κατόπιν και τον Μεγάλο Αγιασμό. Στη συνέχεια, ηγήθηκε μεγαλειώδους πομπής, ακολουθούμενος από τους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Κερασούντος κ. Ευμένιο και Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), κληρικούς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Northcote και πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης. Η πομπή κατέληξε στην προβλήτα Frankston Pier, όπου έλαβε χώρα η τελετή εις ανάμνηση της Βαπτίσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.

Κατά τη ρίψη του Τίμίου Σταυρού στη θάλασσα, περίπου 50 ομογενείς βούτηξαν για να τον ανασύρουν. Ο Σταυρός ανεσύρθη υπό του νεαρού Κωσταντίνου Κοψαύτη, ο οποίος έλαβε την ευλογία του Ποιμανάρχου του, όπως και οι υπόλοιποι κολυμβητές.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στη σύντομη ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της τελετής, αναφέρθηκε καταρχάς στο νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Αγίων Θεοφανείων. «Είναι μια ισχυρή υπενθύμιση της καθαρτικής και μεταμορφωτικής δύναμης του Αγίου Πνεύματος, το οποίο ανανεώνει και εξαγνίζει τόσο τα στοιχεία της φύσης, όσο και τις ψυχές μας», τόνισε μεταξύ άλλων και επισήμανε: «Όπως τα νερά του Ιορδάνη δέχθηκαν τον Χριστό και αγιάστηκαν, έτσι και εμείς καλούμαστε να Τον δεχθούμε στις καρδιές μας, να επαναβεβαιώσουμε την πίστη μας στην Αγία Τριάδα και να μεταμορφωθούμε και να ανανεωθούμε με τη χάρη Του».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε όλους, καθώς θέτουν στόχους για τη νέα χρονιά και λαμβάνουν τις αντίστοιχες αποφάσεις, να αναλάβουν κατά προτεραιότητα τη δέσμευση να ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τον Χριστό. «Βάλτε τον Χριστό στο κέντρο της ζωής σας», ήταν η πατρική παράκληση και προτροπή του με την επισήμανση ότι η πίστη μας στον Κύριο και η ταυτότητά μας ως Ορθόδοξων Χριστιανών δεν μπορούν να τίθενται στο περιθώριο των κοσμικών προτεραιοτήτων και επιδιώξεών μας. «Είθε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα να γίνει αφορμή αναζωπύρωσης του πόθου μας να βουτήξουμε βαθιά στα ύδατα της πίστεώς μας και να ακολουθήσουμε με αφοσίωση τον Χριστό», ευχήθηκε κατακλείοντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ