Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:07

Γουμενίσσης Δημήτριος: Ο Χριστός επέλεξε να γίνει πρόσφυγας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στην ιστορική μονή της Παναγίας Γουμένισσας τελέστηκε το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Δημήτριος και συμμετείχαν οι ιερείς της πόλης.

Κατά τη θεία λειτουργία, του χορού των ιεροψαλτών προεξήρχε ο πατήρ Ραφαήλ Γκουρβέλος, ιεροδιάκονος και δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής της μητρόπολης Γουμενίσσης.

Ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, στην ομιλία του, υπογράμμισε τη θεληματική ταπείνωση του Χριστού λέγοντας ότι “επέλεξε τη Φάτνη της Βηθλεέμ, επέλεξε να γίνει πρόσφυγας, επέλεξε να τον καταδιώκουν” κι αναρωτήθηκε “γιατί όλα αυτά”. “Για να έρθει συναντιλήπτωρ στους δικούς μας διωγμούς, τις δικές μας ανάγκες, ενισχυτής και παρηγορητής μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Δημήτριος μίλησε για τα νήπια που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη αλλά και την υποκρισία που διακατέχει τους ανθρώπους στις μέρες μας σχετικά με τη ζωή των παιδιών. “Χιλιάδες έμβρυα σκοτώνονται κάθε χρόνο στον κόσμο από τις εκτρώσεις, χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν εξαιτίας των πολέμων κι όλα αυτά για τη σκληροκαρδία και την εμπάθεια εκείνων που μπορούν να σταματήσουν τους πολέμους αλλά δεν το κάνουν”, επεσήμανε.

Στο τέλος, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης ευχήθηκε “ο ενανθρωπήσας Θεός να σκηνώσει στις καρδιές μας, να τις γλυκάνει ώστε να βρει περιεχόμενο η ζωή μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ