Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:38

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Χωρίς παπά η επαρχία και το χωριό αποκεφαλίζεται»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς νέο άμισθο κληρικό της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, που χειροτονήθηκε στον βαθμό του διακόνου από τον Μητροπολίτη Νικόλαο, χαρακτηρίστηκε η σημερινή εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού.

Επίκεντρο της πανηγύρεως το εορτάζων καλλιμάρμαρο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου, το μοναδικό στην περιοχή της Φθιώτιδος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Νικόλαος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία ενός ακόμη αμίσθου κληρικού, του μοναχού π. Μωϋσεως Χειμευτού, αδελφού της Ιεράς Μονής Αντινίτσης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αταλάντη και τον οποίο ο Σεβασμιώτατος προορίζει για να υπηρετήσει στο μέλλον ως εφημέριος στο χωρίο Κυπαρίσσι Αταλάντης, στη γενέτειρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία.

Απευθυνόμενος προς το νεοχειροτονηθέντα ο είπε ότι θα πρέπει να εφοδιαστεί με αγάπη, ζήλο προς της Εκκλησία και αφοσίωση προς τον Θεό, αρετές που είχε και ο Άγιος Εφραίμ, αρετές που πρέπει να κατέχει κάθε Ορθόδοξος κληρικός.

“Ο λαός ζητά από την Εκκλησία πνευματική προστασία. Η Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα δίδει εκτός από την πνευματική και υλική και κοινωνική προστασία. Να σταθείς ως πατέρας και να διακονήσεις το ποίμνιο σου με αγάπη και να είσαι βέβαιος ότι οι κάτοικοι του χωριού θα σε αγκαλιάσουν και θα σε στηρίξουν”.

Σε άλλο σημείο τόνισε προσευχής ώστε “να αναδεικνύει ο Θεός αξίους εργάτες του αμπελώνος του. Στην δύσκολη αυτή εποχή που στην περιρέουσα ατμόσφαιρα κυριαρχεί η αθεΐα, προσέρχονται παιδιά και νέοι με τόλμη και ηρωϊσμό και χειροτονούνται άμισθοι κληρικοί.

Η Μητρόπολις μας δεν εκάμφθη από την αδιοριστία των ιερέων, αλλά ανέλαβε το μεγάλο ρίσκο και χειροτονεί αμίσθους ιερείς, νέα παιδιά με οικογένειες οι οποίοι θυσιάζονται στην διαποίμανση του λαού μας και τους οποίους η Μητρόπολις μας συντηρεί με ιδίους πόρους για να συνεχίζονται οι πιστοί μας να αγιάζονται.

Δίνουμε μάχες καθημερινά, βλέποντας τους αντιευαγγελικούς και αντίθεους νόμους που ψηφίζονται στην Ορθόδοξη Ελλάδα προσπαθώντας να αποχρωματίσουν την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας. Ο Αρχιεπίσκοπος πρώτος , όλοι ανεξαιρέτως οι Μητροπολίτες αλλά και ο ιερός κλήρος υποφέρουμε.

Μακάρι να καταλάβει η Πολιτεία και η Κυβέρνηση ότι χωρίς παπά η επαρχία και το χωριό αποκεφαλίζεται».

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ