Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 9:47

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Αιτωλίας σε νέο διάκονο: “Καλείσαι να διακονήσεις έναν υπέροχο και ευλογημένο λαό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στην Κατοχή Μεσολογγίου ιερούργησε την Κυριακή της Τυρινής ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός όπου κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον κ. Δημήτριο Λαγούδη.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο νέος διάκονος, κατά την προσφώνησή του εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του και καλλιέργησαν τον πόθο του για την ιερωσύνη. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον κ. Δαμασκηνό για την αγάπη, την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξε από την πρώτη στιγμή στον ίδιο και την οικογένειά και τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην διαψεύσει τις προσδοκίες του.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την αντιφώνησή του αναφέρθηκε στο μυστήριο της ιερωσύνης, υπογραμμίζοντας ότι “αποτελεί την μεγαλύτερη δωρεά του Θεού στον άνθρωπο. Διάκονος σημαίνει ταπείνωση, θυσία και προσφορά. Σημαίνει βίωση τού μυστηρίου της κενώσεως, της άνευ όρων προσφοράς στους ανθρώπους ανάφερε μεταξύ άλλων και προέτρεψε τον νέο διάκονο να ζήσει με δέος και ευλάβεια την ζωή του μέσα στην Εκκλησία”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε στον π. Δημήτριο, ότι “πλέον εντάσσεται στην μεγάλη και σπουδαία ιερατική οικογένεια των κληρικών της Μητροπόλεως. Γίνεται μέλος ενός ιερού σώματος που αποτελείται από καλούς κληρικούς που αγωνίζονται να διακονούν με φόβο Θεού τους ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης τόνισε στο νέο διάκονο, ότι καλείται να υπηρετήσει ένα υπέροχο και ευλογημένο λαό με αρχές, με αξίες, με πίστη, με ευλάβεια, με εκκλησιαστική συνείδηση. Οφείλουμε να προσέξουμε να μην απογοητεύσουμε αυτόν τον λαό, ο οποίος δικαιούται και αξίζει να έχει καλούς ποιμένες ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τις παραινέσεις του στον νέο διάκονο, τον προέτρεψε να παραμένει ταπεινός, να διακονεί με ιεροπρέπεια και τάξη και να μην λησμονήσει ποτέ τις πνευματικές του ρίζες. Επίσης ευχαρίστησε τόσο τον ίδιο όσο και την σύζυγό του, γιατί δέχθηκαν να χειροτονηθεί στις τάξεις των εθελοντών κληρικών. Ο νέος διάκονος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς Ιωαννίνων. Ως διάκονος θα υπηρετήσει στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ