Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:57

Τιμές για την εορτή της “Παναγιάς της εσπερίας Θεσσαλονίκης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ξεχωριστές τιμές, οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης πανηγυρίζουν από το απόγευμα την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν νωρίτερα το απόγευμα τον ναό του Ευαγγελισμού της Παναγίας στον Εύοσμο, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης. Συμμετείχαν ο οικείος μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας καθώς και ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου γέροντας Εφραίμ ενώ έλαβαν μέρος και πολλοί ιερείς της μητρόπολης.

Πριν από τον εσπερινό, οι κάτοικοι του Ευόσμου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας, πιστό αντίγραφο της οποίας κόμισε στον ναό ως δώρο για την εορτή του Ευαγγελισμού ο γέροντας Εφραίμ.

Στο τέλος του εσπερινού, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας υπογράμμισε την ξεχωριστή ευλογία που βιώνει ο Εύοσμος, “η εσπερία της Θεσσαλονίκης”, όπως τον χαρακτήρισε, με τη φιλοξενία της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα για αυτό τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου. Ακόμη, τίμησε με τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου της μητρόπολης Νεαπόλεως την οικογένεια του κ. Βασιλείου Ασίμωφ από τη Ρωσία για την οικονομική βοήθειά τους στην μητρόπολη για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο γέροντας Εφραίμ έκανε λόγο για την Παναγία Παραμυθία και την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει το μοναστήρι και γενικά ο κόσμος προς αυτή. Μίλησε ακόμη για τον άγιο Μάξιμο τον Βατοπεδινό, απότμημα λειψάνου του οποίου τοποθέτησαν στην εικόνα της Παναγίας που δώρισαν στον ναό.

Μετά το τέλος του εσπερινού, οι πιστοί που συνέρρευσαν στον ναό περίμεναν με ιδιαίτερη ευλάβεια και τάξη στην ουρά για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας και να λάβουν τη χάρη της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ