Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:01

Πατρών: “Καμία συμφωνία δεν υπογράφηκε, έχετέ μας εμπιστοσύνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ενημέρωση επί της προτάσεως συμφωνίας μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού είχαν σήμερα σε Ιερατική Σύναξη οι κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών.

Στην Σύναξη προέστη ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος, ο οποίος ως μέλος της Διαρκους Ιεράς Συνόδου που συνόδευσε τόν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην συνάντηση μέ τον Πρωθυπουργό, ενημέρωσε τους ιερείς, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγω ανησυχίας καθώς το θέμα θα παραπεμφθεί για να συζητηθεί στην Ιεραρχία της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος εξήγησε ότι ουδεμία συμφωνία υπογράφηκε, αλλά πρόκειται περί προτάσεων της Κυβέρνησης, καί ότι πρέπει νά έχουν εμπιστοσύνη στους πνευματικούς τους πατέρες.

Τόνισε επίσης ότι “οι ιερείς είναι τα παιδιά μας και τα αδέλφια μας. Είναι η χαρά και ο στέφανός μας. Μέλημα τόσο του Αρχιεπισκόπου, όσον και όλων μας είναι η αγάπη μας και η στήριξή μας προς τους ιερείς μας”.

Οι ιερείς εξέφρασαν την πάγια θέση ότι δεν πρέπει νά θιγούν τα όσα έχουν σχέση με την Εκκλησία και την πίστη, εξέφρασαν την ομόφωνη θέση ότι επιθυμούν και πρέπει να παραμείνουν στό μισθολογικό σύστημα μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και ζήτησαν από τον Μητροπολίτη Πατρών να μεταφέρει τήν έγγραφη παράκλησή τους στόν Αρχιεπίσκοπο και στην Σύνοδο της Ιεραρχίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ