Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:10

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ

Ιερατική Σύναξη Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρί, η Ιερατική Σύναξη έξι Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής (Η΄, Θ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΙΓ΄, ΙΔ΄).

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ παρέστη και ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρωτοσύγκελλος καλωσόρισε τους ιερείς και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την μέριμνα και την αγάπη του προς όλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δομές του χώρου αλλά και την γενικότερη προσφορά των κατασκηνώσεων και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του επανευαγγελισμού της ενορίας που τέθηκε στη σύνοδο της Ιεραρχίας του παρελθόντος Οκτωβρίου, με εισήγηση του Μητροπολίτη Σάμου και ανακοίνωσε ότι η ιεραρχία αποφάσισε τη διεξαγωγή ειδικού συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων. Εκεί θα αναλυθεί σε βάθος το ζήτημα αυτό που για όλους είναι ποιμαντική πρόκληση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Δ.Ι.Σ. διοργανώνει και το μεγάλο διεθνές συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου. Το θέμα του αφορά την Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της άυλης πραγματικότητας.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που θα απασχολήσουν τα δύο αυτά συνέδρια, ενώ μίλησε και για διάφορα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή και τους ιερείς. Μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους ιερείς.

Στο τέλος της Σύναξης ο Μακαριώτατος κάλεσε τον Διευθυντή του «Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία”» κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη να αναφερθεί στις δομές και στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων, καθώς και στο νέο πολυιατρείο που θα λειτουργεί σε αυτόν τον χώρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ