Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:23

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Ιερατική σύναξη έξι περιφερειών της Αρχιεπισκοπής στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στον Αυλώνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η Ιερατική Σύναξη έξι Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής (ΙΕ΄, ΙΣΤ΄, ΙΗ΄, ΙΘ΄, Κ΄, ΚΑ΄).

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Εκκλησία, αλλά αναφέρθηκε και σε θέματα που απασχολούν από κοινού Εκκλησία, οικογένεια, νέους και τον κόσμο γενικότερα. Έκανε, ακόμη, αναφορά στη διεξαγωγή του ειδικού συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο αποφάσισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο μεγάλο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου. Το θέμα του αφορά την Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της άυλης πραγματικότητας.

Κατόπιν, οι ιερείς έθεσαν τους προβληματισμούς τους και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Παράλληλα, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής υπενθύμισε στους ιερείς ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το Διεθνές Συνέδριο του Περιοδικού Θεολογία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος www.ecclesia.gr στην κατηγορία «100 χρόνια Θεολογία 1923-2023».

Το συνέδριο μπορεί να το παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, όμως για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με οργανωτικά και διαχειριστικά ζητήματα του Συνεδρίου (διαχείριση χώρων κτλ) αλλά και για την αποστολή του σχετικού υλικού (πρόγραμμα, βεβαιώσεις παρακολούθησης κτλ.) συστήνεται στους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην αντίστοιχη φόρμα που θα βρουν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μετά την Σύναξη οι ιερείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις δομές της Κατασκήνωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ