Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:54

ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ

Ο μητροπολίτης Λαρίσης εισηγητής στην ιερατική σύναξη της μητροπόλεως Αιτωλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου βρέθηκε σήμερα ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος για να μιλήσει ως εισηγητής στην γενική ιερατική σύναξη της μητροπόλεως μετά απο πρόσκληση του μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ανέπτυξε το θέμα, «Μικρές επισημάνσεις σε μεγάλες παρανοήσεις» και χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά περιστατικά του βίου του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον ναό του οποίου διακόνησε και με τον μεστό και γλαφυρό λόγο του και την πλούσια εκκλησιαστική του γνώση και εμπειρία τα ανήγαγε στην σημερινή πραγματικότητα, δίδοντας αφορμές για γόνιμη συζήτηση, προβληματισμό και σχολιασμό.

Μερικά από τα θέματα που έθιξε ήταν η ιδιαίτερη προσοχή που έδινε ο Άγιος Νικόλαος στην σιωπή και στο παράδειγμα του. Αναλογιζόταν πολύ τις συνέπειες και τα αποτελέσματα των λόγων και των πράξεών του στην πνευματική ωφέλεια των ανθρώπων. Επιθυμούσε να ιερουργεί και να παραμένει στο ιερό θυσιαστήριο θεοπρεπώς και θεαρέστως, αγιάζοντας το ποίμνιό του, μακριά από κοσμικά θέματα τα οποία τον άφηναν αδιάφορο.

Ο κ. Ιερώνυμος ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι, «ήθελα μέσα από χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής ενός αγίου ιερέως να πάρουμε αφορμή να αναλογιστούμε ποιο ήταν το ιερατικό του ήθος και αν εμείς σήμερα το διακρατούμε στο ίδιο επίπεδο; Αν σε κάτι μοιάζουμε; Πώς πορευόμαστε; Τί σύνεση μας διακατέχει, αν έχουμε σύνεση και τελικά τί επιδιώκουμε με την ιερατική μας προσφορά πού την κατευθύνουμε, τί θέλουμε να κάνουμε, γιατί φορέσαμε το ράσο;».

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων, τον οποίο έκλεισε ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός με ευχαριστίες στον ομιλητή ιεράρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ