Σάββατο 4 Μαΐου 2024 | 8:25

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου στη γενέτειρά του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου αρχιερατικό μνημόσυνο για την συμπλήρωση σαράντα ημερών από την κοίμηση του μακαριστού επισκόπου ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου.

Της θείας λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε τόσο στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, το οποίο διασώζει το περιστατικό που συνέβη αμέσως μετά τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ναζαρέτ, όσο και στον μακαριστό επίσκοπο Ευκαρπίας κυρό Ιερόθεο.

“Ο αδόκητος θάνατός του μας γέμισε θλίψη. Ο κυρός Ιερόθες υπήρξε διακεκριμένος και επιφανής ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και άξιο τέκνο της περιοχής του Θέρμου”, σημείωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας.

Ευχήθηκε δε, «ο Θεός να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την αφιέρωση του αδερφού μας Ιεροθέου μέσα στην Εκκλησία, την αφοσίωσή του στο πνευματικό της έργο, την ουσιαστική του προσφορά σε κάθε εκκλησιαστική έπαλξη που τον κάλεσε η Εκκλησία να διακονήσει, από την Πάτρα και το Άγιον Όρος, μέχρι την Νέα Υόρκη και το Θέρμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ