Τρίτη 30 Απριλίου 2024 | 12:43

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας παρουσίασε το «Ίδρυμα Αρωγής Απόρων Φοιτητών» (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, παρουσίασε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, το νέο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα με την επωνυμία «Ταμείον Αρωγής Απόρων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του συγκεκριμένου φορέα καθώς και τους σκοπούς που θα εξυπηρετεί:

«Υπάρχουν οικογένειες που ενώ τα παιδιά τους πετυχαίνουν να εισαχθούν δεν έχουν τις δυνατότητες να εξασφαλίσουν πόρους για τις σπουδές. Η Εκκλησία θα εξασφαλίζει ένα ποσό σε ετήσια βάση. Θα υπάρχουν κριτήρια επιλογής. Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες, γονείς με ασθένεια. Τον Σεπτέμβριο θα προκηρύσσονται θέσεις, τον Οκτώβριο το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίζει και εν συνέχεια θα δίνεται το ποσό που θα αποφασίζεται.

Οι πόροι θα προέρχονται από τα ταμεία της Μητρόπολης και θα κινητοποιηθούν και άλλες δυνατότητες, όπως το προσκύνημα της Παναγίας Ελεούσας. «Το ίδρυμα ξεκινά από το μηδέν, δεν έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή αποθεματικό αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία», τόνισε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Το Ίδρυμα θα διοικείται από τον εκάστοτε Μητροπολίτη και τα μέλη του Δ.Σ. με τριετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης, Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παραβόλας π. Σπυρίδωνας Ιωάννου και τρία λαϊκά μέλη, οι Σωκράτης Τσόμπος (Γραμματέας), Σπύρος Φλώρος (Ταμίας) και Κοσμάς Σταμάτης (Μέλος) που ορίστηκαν από τον Μητροπολίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ