Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 3:25

ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αιχμηρός ο Μητροπολίτης Αιτωλίας για τις «εναλλακτικές μορφές οικογένειας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό θεσμό της οικογένειας όπως τον βιώνει και τον διδάσκει η ορθόδοξη Εκκλησία και παράδοση αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Αιτωλίας Δαμασκηνός από την ιερά μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού.

Μιλώντας για τις «εναλλακτικές μορφές οικογένειας» που παρουσιάζονται και επιβάλλονται με έμμεσο και άμεσο τρόπο στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, «δεν θα κρίνουμε εμείς την προσωπική επιλογή κανενός ανθρώπου, όποια και αν είναι αυτή. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο ευλογημένος και θεοδώρητος θεσμός της οικογένειας μπορεί να εξομοιωθεί με οποιαδήποτε άλλη μορφή που αντιτίθεται στις παραδόσεις μας και στην ευαγγελική διδασκαλία και αποτελεί άλλη μία προσπάθεια αλλοίωσης του βασικού πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η οικογένεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Δαμασκηνός επεσήμανε στους γονείς που συμμετείχαν στην ακολουθία του εσπερινού, ότι, «ο Ιωακείμ και η Άννα γίνονται τα πρότυπα για όλους εσάς τους ευλογημένους και αγωνιστές γονείς, που έχετε συγκροτήσει τις οικογένειές σας, τα σπιτικά σας και αγωνίζεστε να διατηρήσετε αδιασάλευτη και αδιατάρακτη την συζυγική σας σχέση και την οικογενειακή σας ενότητα».

Ο ιεράρχης ακολούθως υπογράμμισε πως, «ο κάθε άνθρωπος που έρχεται στη ζωή αυτή ανήκει πρωτίστως στον Θεό και έχουν χρέος όλοι οι γονείς να αποκωδικοποιούν και να αποδέχονται την κλήση που έχει αναθέσει ο Θεός στο κάθε παιδί και την αποστολή που θα διαδραματίσει μέσα στον κόσμο».

Συμπλήρωσε δε «ένας άνθρωπος δεν έρχεται στον κόσμο για να ζήσει, να πεθάνει και να χαθεί, αλλά έρχεται στον κόσμο για να καταστήσει αυτήν την επίγεια πατρίδα προθάλαμο της επουρανίου πατρίδος που είναι ο παράδεισος. Εσείς οι γονείς έχετε την ευθύνη για την επίγεια πορεία των παιδιών σας, αλλά έχετε και την ευθύνη να καταδεικνύεται στα παιδιά σας τον ουράνιο προορισμό, που είναι η Βασιλεία των Ουρανών», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ