Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:03

Παρουσιάστηκε το «Χρυσούν Ιωβηλαίον» για τον μακαριστό Σταγών & Μετεώρων Σεραφείμ (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε μία άκρως συγκινητική βραδιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου η εκδήλωση για την παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον», του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου όπου φιλοξένησε την εκδήλωση, αποδείχθηκε μικρή τελικά, καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτη (μέσα και έξω από αυτήν) από το πλήθος, ώστε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, προς τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής με την παρουσία τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν με τη σειρά, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, του καθηγητή της Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτου και ο Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής ανέγνωσε το λόγο του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου όρους Αρχιμανδρίτη Αλέξιου, ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως.

Λίγο πριν το πέρας της εκδηλώσεως, ένα μικρό αφιέρωμα με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα από τον Μακαριστό που έπαιξαν στην οθόνη, προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση στο πλήθος και οι θύμισες έκαναν πολλά μάτια να βουρκώσουν.

Τέλος ο Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος έκλεισε την εκδήλωση με σύντομο λόγο του, τονίζοντας την μεγάλη ευγνωμοσύνη που νιώθει προς το πρόσωπο του προκατόχου του για το έργο που το παρέδωσε, ενώ πλήρης σεβασμού και συναίσθησης χρέους για αναγνώριση της τεράστιας προσωπικότητας του κυρού Σεραφείμ, ανακοίνωσε πως:

1) Θα τοποθετηθεί προτομή του, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Βησσαρίωνος.

2)Το μουσείο των εκκλησιαστικών κειμηλίων που δρομολογείται, θα φέρει το όνομα Σεραφείμ Στεφάνου.

3)Την ίδρυση προς τιμήν του, ακαδημίας ιστορικών και θεολογικών μελετών Αγίων Μετεώρων.

Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν πάνω από 15 Μητροπολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως στην έναρξη της εκδηλώσεως ο χορός ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΨΑΛΤΗΡΙ απέδωσε ύμνους.

Πηγή: trikalaola.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ