Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:40

Σταγών για προκάτοχό του: “Άφησε πίσω του μεγάλη πνευματική και κοινωνική παρακαταθήκη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας τελέσθηκε σήμερα το πρωί το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Σταγών κυρού Σεραφείμ.

Νωρίτερα τελέστηκε θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο και ηγούμενο της μονής μεγάλου Μετεώρου, αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη και πλειάδας κληρικών.

“O Σεραφείμ σημάδεψε με την παρουσία του και τις ενέργειές του την ιστορία της Καλαμπάκας”, επισήμανε για τον προκάτοχό του ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος και πρόσθεσε πως “άφησε πίσω του μεγάλη πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική παρακαταθήκη και ετοίμασε έτσι τον δρόμο για να τα χαίρονται οι επόμενοι”.

Με αφορμή την εξάπλωση του μολυσματικού ιού COVID-19, ο μητροπολίτης Σταγών τόνισε χαρακτηριστικά πως “ο άνθρωπος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ούτε παντοδύναμος, ούτε παντοκράτωρ. Ο άνθρωπος είναι τόσο αδύναμος όσο ένα φύλλο στον αέρα” και σημείωσε πως “ο άνθρωπος άρχισε να επεμβαίνει στην φύση, στην δημιουργία, στο σχέδιο του θεού και σκέφτεται ότι αυτός είναι ο θεός, χωρίς πλέον να έχει την ανάγκη του”.

Επίσης ανακοίνωσε ότι για το επόμενο διάστημα δεν θα τελούνται οι κατανυκτικοί εσπερινοί και οι προηγιασμένες θείες λειτουργίες, ενώ περισσότερες αποφάσεις θα παρθούν από κοινού αύριο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεόκλητος προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την προσευχή τους όσο περισσότερο μπορούν, ζητώντας παράλληλα από όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η πολιτεία.

Στο τέλος τελέστηκε ειδική δέηση από τον μητροπολίτη κατά της εξάπλωσης της λοιμικής νόσου του κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ