Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:27

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σταγών για προκάτοχό του: “Εξαιτίας του προσώπου του υπάρχει σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας τελέστηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Σταγών κυρού Σεραφείμ και η αποκάλυψη της προτομής του με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε ετών από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Νωρίτερα τελέστηκε θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο και ηγούμενο της μονής μεγάλου Μετεώρου, αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, πλειάδας ηγουμένων και κληρικών της μητρόπολης.

«Εξαιτίας του προσώπου του μακαριστού Σεραφείμ υπάρχει σήμερα η ιερά μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων», επεσήμανε για τον προκάτοχό του ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος λίγο πριν αποκαλύψει την προτομή του στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού ναού διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η μητρόπολη, «μονιμοποιήθηκε ένα χρόνο ακριβώς πριν φύγει από τη ζωή».

Όπως τόνισε μάλιστα η μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων δημιουργήθηκε εκτός των άλλων από το κύρος του, την βαρύτητα του ονόματός του αλλά και της αγιότητος του βίου του. «Διάδοχος αυτής της μεγάλης μορφής είναι η ελαχιστότης μου και για αυτό αισθάνομαι ευλογημένος από τον Θεό αλλά και υποχρεωμένος ώστε να συνεχίσω το έργο του μακαριστού προκατόχου μου», κατέληξε ο κ. Θεόκλητος.

Για την προσωπικότητα του κυρού Σεραφείμ μίλησε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης επισημαίνοντας πως με την σοφία και την σύνεση που τον χαρακτήριζαν, «αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα μιας ασφαλούς πορείας για την τοπική μας εκκλησία. Η γνώμη και ο λόγος του είχαν βαρύνουσα σημασία για τα πράγματα της εκκλησίας και αποτελούσαν εγγύηση για μία ακύμαντη πορεία. Πάντοτε υπήρξε διακριτικός και έδινε σε όλους χώρο για να αξιοποιήσει ο καθένας τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός», σημείωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο μακαριστός Σεραφείμ στις συναναστροφές του υπήρξε ανεξίκακος και πράος. «Ως κληρικός υπήρξε υπόδειγμα για όλους αφιλάργυρος, ανιδιοτελής και στο έπακρον ασκητικός ενώ ως λειτουργός υπήρξε προσεκτικός, ταπεινός και συνάμα μεγαλοπρεπέστατος», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος και πλήθος κόσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ