Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 14:17

Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΣΟ

Λάρισα: Παρουσιάστηκε ο τόμος «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Λάρισα η παρουσίαση του τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» στο ξενοδοχείο Divani Palace.

Στην εκδήλωση μίλησαν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γραμματέας της ΔΣΟ δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Ιατρός-Ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Δικηγόρος Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαριάννα Πυργιώτη. Στον συγκεκριμένο τόμο γίνεται η παρουσίαση τριάντα επτά ιστορικών εμβληματικών ναών αφιερωμένων στη Σοφία του Θεού από πολλές χώρες.

Η έκδοση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ από τον Σεπτέμβριο του 2020, με σκοπό την αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας ενάντια στην αυθαίρετη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ