Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:32

Παραδοχή Καμμένου πως πίεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μην αναγνωρίσει την ουκρανική Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε μια άνευ προηγουμένου σκληρή επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου προσωπικά αλλά και του συνόλου των μελών της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «εγκληματίες» προχώρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ κ. Πάνος Καμμένος.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος

Από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών Εθνική Αναδημιουργία με αντικείμενο τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε, πως αν στο επόμενο διάστημα «χαθεί» κάποιο νησί του Αιγαίου θα φταίει ο Αρχιεπίσκοπος και η Ι. Σύνοδος που αναγνώρισαν την Εκκλησία της Ουκρανίας και χάλασαν τη συμμαχία με τη Ρωσία.

«Εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες, φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης ουκρανικής εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Συμπλήρωσε δε πως «Ο Αρχιεπίσκοπος εγκλημάτισε και οι Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτισαν όταν κατά την τελευταία Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική Εκκλησία πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι εάν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη η ουκρανική εκκλησία αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχανε δώσει στις συμφωνίες τις οποίες είχαμε κάνει».

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΩΣ ΑΣΚΗΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο πρώην υπουργός που παραδέχθηκε πως «προειδοποίησε προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο» είναι ουσιαστικά ο πρώτος παράγοντας ο οποίος επιβεβαιώνει δημόσια και εμφαντικά τις αφόρητες πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον Αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος τις παραμονές της συνεδρίασης της ΙΣΙ, κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει το orthodoxia.info σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός παραδέχεται δημόσια πως έχει προσπαθήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου στην οποία τώρα προσπαθεί να χρεώσει ακόμη και το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με Τουρκία αλλά η Ρωσία ήταν παράγων σταθερότητας που μας εγγυάτο το ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή δεν θα εφαρμόσει το «ριτμέ προγγραμί» με κατάληψη ελληνικού εδάφους και παράλληλα αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων, κατά 10.000 προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Καστελόριζου της Σύμης της Λήμνου της Μυτιλήνης και του Ανατολικού Αιγαίου» είπε με νόημα ο κ. Καμμένος για να συμπληρώσει: «Η απόφαση για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και το να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων, τη Ρωσία την έβαλαν απέναντι μας. Έχει λοιπόν ευθύνη απόλυτη για ότι κι αν συμβεί από δω και πέρα γιατί προειδοποιήθηκαν οι πάντες και αυτό ήθελα να το βγάλω για να το πω δημόσια διότι δεν μπορώ να μην το γνωρίζει ο ελληνικός λαός».

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Facebook/Γιώργος Κραστάνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ