Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:53

Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Άγιο Λουκά Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια η πόλη των Αθηνών εόρτασε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων.

Στην ομιλία του ο κ. Μελίτωνας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του Αποστόλου Λουκά, κατά την οποία κατέγραψε τον Λόγο του Κυρίου και τη χαροποιό δύναμη Αυτού, που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. “Η δύναμη αυτή της Εκκλησίας διοχετεύεται και σκυταλοδρομείται στους ιερείς ανά τους αιώνας, μέσω της χάρης αυτής και λαμβάνεται μέσω της χειροτονίας αυτών. Τους προσφέρονται  τίτλοι, οφφίκια και διακρίσεις”.

Με αφορμή αυτά τα λόγια αναφέρθηκε και στους τρεις ιερείς της ενορίας του Αγίου Λουκά, που έλαβαν χτες βράδυ το οφφίκιο του Οικονόμου, τους οποίους κάλεσε κοντά του αναφωνώντας “Άξιοι”.

Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Ματθαίος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμητική του παρουσία στην πανήγυρη.

Το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση και Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, ενώ θα γίνει χειροθέσία τριών ψαλτών της χορωδίας του κ. Στάντζου, σε αναγνώστες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ