Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:10

Θεσπιών: “Να γίνουμε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στην ζωή του άλλου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στα πολλαπλά χαρίσματα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά αναφέρθηκε ο Επισκοπος Θεσπιών Συμεών, κατά τον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό στον περικαλλή ναό των Πατησίων.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά το κήρυγμά του, τόνισε πως “ο Άγιος Λουκάς εκτός από Ευαγγελιστής της χαράς και καλλιτέχνης της αγάπης του Θεού, ήταν αγιογράφος που είχε φιλοτεχνήσει την εικόνα της Παναγίας και ιατρός. Όμως εκτός από αυτά τα χαρισματα ήταν αγαπητός, συνοδοιπόρος και συνεργός”.

Ο κ. Συμεών υπογράμμισε πως για εμάς η βιωτή του Ευαγγελιστού Λουκά είναι ένα μεγάλο παράδειγμα . Καλούμαστε κι εμείς να γίνουμε αγαπητοί συνοδοιπόροι και συνεργοί, Δεν μπορεις να είσαι αγαπητός αν δεν είσαι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του άλλου σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ακόμα και στο μαρτύριο. Δεν μπορείς να εισαι καλός ιατρός αν δεν μπορείς να γιατρέυσεις και να απαλύνεις την ζωή του αδελφού σου από τις στενοχώριες και τις δυσκολίες. Ακόμα κι εμείς οι ιερείς δεν μπορούμε να είμαστε διάδοχοι των Αποστόλων αν δεν είμαστε συνεργοί και συνοδοιπόροι του λαού”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Το μήνυμα που μας στέλνει απόψε ο Απόστολος Λουκάς είναι να ξεφύγουμε από τα στενά όρια του ατομισμού μας και του εαυτού μας και να απλώσουμε το χέρι στον άνθρωπό μας τον σύζυγό μας και στον φίλο μας και να γίνουμε εμείς οι αγαποί, οι ιατροί του, οι συνοδοπόροι του”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ