Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:48

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Θεολόγος Γρύλλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον κορονοϊό ο πρωτοπρεσβύτερος Θεολόγος Γρύλλης, εφημέριος του ιερού ναού αγίου Λουκά Πατησίων.

Ο μακαριστός ιερέας νοσηλευόταν για περίπου δύο μήνες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αττικόν”, η καρδιά του όμως δεν άντεξε καθώς o κορονοϊός του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια, η ακριβής ημέρα και ώρα της εξοδιου ακολουθίας του μακαριστού π. Θεολόγου, δεν έχει ακόμα οριστεί.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Πάτμο στις 27 Ἰανουαρίου 1960. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατείχε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικοδιδασκάλου. Διάκονος χειροτονήθηκε την 20ή Δεκεμβρίου 1984 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ευρίπου κυρό Βασίλειο και Πρεσβύτερος την 8η Ιουνίου 1987 υπό του ιδίου.

Διετέλεσε Υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητας «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» και από το 2004 Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων. Προ της χειροτονίας του υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Νικαίας, Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου Πειραιώς και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ