Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:50

Πάνδημη λιτανεία στο Λόφο Σκουζέ με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ & video: Σπύρος Παπαγεωργίου

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού στο μοναδικό στην Ελλάδα ενοριακό Ναό, που βρίσκεται στο Λόφο Σκουζέ.

Απόψε τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη και άλλους ιερείς της ΣΤ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού, κατέφθασε στο ναό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όπου έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Αργυρόπουλο, υπό τις επευφημίες του κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος είναι συχνός επισκέπτης και προσκυνητής, καθώς συνδέεται πνευματικά με το Ναό.

[jw7-video n=”1″]

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτανεία στα όρια της ενορίας, με τη συμμετοχή του κόσμου να δημιουργεί ένα ανθρώπινο ποτάμι. Την πομπή συνόδευσαν η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία με την παρουσία του πρώην Υπουργού κ. Γιάννη Πανούση, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, αγήματος της Προεδρικής Φρουράς και του Πολεμικού Ναυτικού, οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων και πλήθος λαού.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό ο προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα που λάμπρυνε το πέρας των εκδηλώσεων καθώς και όλους όσους επώνυμους και ανώνυμους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Η βραδιά έκλεισε με το παιάνισμα του εθνικού ύμνου που έψαλλε όλος ο κόσμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ