Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 7:02

Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Κεμέροβο, 40 ημέρες μετά την τραγωδία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, την 40ή ημέρα μετά την τραγωδία στο εμπορικό κέντρο “Winter Cherry” στο Κεμέροβο, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της τραγωδίας και τέλεσε μνημόσυνο για τα θύματα.

Πριν από την έναρξη της επιμνημόσυνης δέησης, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο κόσμο και πολλούς συγγενείς των θυμάτων.

“Δεν μπορούσα να έρθω εδώ αμέσως μετά από αυτή την τραγωδία. Ακόμα και τότε αποφάσισα να είμαι μαζί σας την 40η ημέρα – η πιο σημαντική μετά την εκδημία ενός ανθρώπου- όταν η ψυχή του είναι ενώπιον του Θεού. Επομένως, σήμερα έχουμε την ευκαιρία να προσευχόμαστε για όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και το μαρτύριο τους φέρνει στη Βασιλεία του Θεού”.

Πρόσθεσε πως “η θλίψη που βιώνουν οι γονείς και τα κοντινά πρόσωπα δεν μπορεί να ανακουφιστεί με κανένας καλό λόγο. Υπάρχει όμως κάτι που βοηθά όλους μας να ξεπεράσουμε κάθε θλίψη, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου των πλησιέστερων ανθρώπων. Αυτή την περίοδο ψάλλουμε έναν υπέροχο ύμνο, το “Χριστός Ανέστη”. Το ψάλλουμε με τέτοιο ενθουσιασμό, διότι πιστεύουμε ότι μέσω της Ανάστασης του Σωτήρος, δεν υπάρχει πραγματικός θάνατος.

Φυσικά, ζώντας επάνω στη γη, είμαστε προσκολλημένοι με τα εγκόσμια και γήινα και είναι δύσκολο για μας να ξεπεράσουμε τη θλίψη. Γι ‘αυτό όταν κάποιος πεθαίνει, προσευχόμαστε όχι μόνο για τον αποθανόντα, αλλά και για εκείνους που έχασαν τους συγγενείς τους. Και τώρα θα τελέσουμε μια δέηση και θα προσευχηθούμε επίσης για εκείνους που πονούν από αυτή την τραγωδία, που φέρουν τη σφραγίδα της θλίψης για τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Έκλεισε λέγοντας πως “Δεν μπορώ να σας πω “μην στενοχωριέστε”. Υποφέρετε επειδή η ψυχή υποφέρει. Το να υποφέρετε από την απώλεια των αγαπημένων σας είναι η συνείδησή σας. Αλλά η ταλαιπωρία θα τελειώσει και όσο πιο γρήγορα θα έχετε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει θάνατος.

Μετά την ολοκλήρωση ο Πατριάρχης Κύριλλος δώρισε στον καθεδρικό ναό την εικόνα του παιδομάρτυρα Γαβριήλ από το Μπιαλιστόκ, με τεμάχιο λειψάνων. Επίσης είχε προσωπική επικοινωνία με τους συγγενείς των θυμάτων και σε όλους ευχήθηκε συλλυπητήρια και δώρισε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν την εικόνα της Ανάστασης του Χριστού.

Photocredit: Sergey Vlasov / patriarchia.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ