Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 4:19

ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ

Αντιοχείας σε Μόσχας: “Γίνομαστε αποδέκτες οδυνηρών νέων για την κατάσταση που βιώνει η Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Σας γράφουμε με αιώνια θλίψη όπως ακούμε σήμερα για τις διώξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, σημειώνει σε επιστολή του ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης την οποία απέστειλε προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

“Εμείς σε αυτή την περίοδο νηστείας και στο κατώφλι του θείου δράματος ακούμε και λαμβάνουμε με μεγάλη λύπη τα οδυνηρά νέα για την πραγματικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, επισημαίνει ακολούθως ο κ. Ιωάννης.

Όπως τονίζει μάλιστα “ζούμε σήμερα μαζί σας τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας και της ιστορίας σας καθώς είμαστε μάρτυρες αυτού του πολέμου στην Ουκρανία. Σας γράφουμε με αναστάσιμη θλίψη καθώς ακούμε σήμερα για τον διωγμό της ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας και για εκείνα τα χριστιανικά ιστορικά μνημεία που σχηματίζουν την καρδιά του Πατριαρχείου Μόσχας και της υπόλοιπης ιστορικής Ρωσίας”

Προσθέτει δε, “σας γράφουμε με λαχτάρα στην καρδιά μας για μια ανάσταση που θα φέρει ειρήνη και πνεύμα ηρεμίας εν μέσω των πολέμων και των συγκρούσεων που αντέχει ο κόσμος μας. Σας γράφουμε ζητώντας από τον Κύριο της ανάστασης να στείλει το πνεύμα της ειρήνης του, την ειρήνη που επιλύει όλες τις συγκρούσεις”.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κλείνει ωστόσο την επιστολή του λέγοντας πως, ενώνουμε τις καρδιές μας μαζί, υψώνοντας τις παλάμες μας στον Κύριο Ιησού, τον πατέρα των φώτων και τον Θεό κάθε παρηγοριάς, ζητώντας του να σας παρέχει δύναμη και σοφία και να περιλαμβάνει πάντα εσάς και την ενορία που εμπιστεύεστε στην πατρική σας φροντίδα με τα θεία ελέη του .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ