Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:34

Αντιοχείας: “Tο πρόσωπο του Χριστού δεν θα εξαφανιστεί ποτέ από την Ανατολή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Εκκλησία της Πολωνίας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέφθηκε σήμερα το Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθεδρικό ναό της Αρχιεπισκοπής Λιούμπλιν.

Ο κ. Ιωάννης που συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας & πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Λιούμπλιν & Χελμ κ. Άβελ καθώς και από τον Καθολικό επίσκοπο της πόλης, τους ιερείς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της Εκκλησίας.

Μετά την δοξολογία, καλωσόρισε τον Πατριάρχης Αντιοχείας ο Επίσκοπος Λιούμπλιν Άβελ, ο οποίος είχε την τιμή να συμμετάσχει στην πρώτη, μετά την ενθρόνιση, Πατριάρχική Θ. Λειτουργία του κ. Ιωάννη στη Βηρυτό τον Φεβρουάριο του 2013, όπου εκπροσώπησε την Εκκλησία της Πολωνίας.

Ο κ. Άβελ τόνισε, την αδελφοποίηση της Εκκλησίας της Πολωνίας με την Εκκλησία Αντιοχείας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και εξέφρασε την ελπίδα για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης τόνισε το βάθος της σχέσης μεταξύ των δύο εκκλησιών και ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Λιούμπλιν για την υποδοχή, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή που υποφέρουν εξαιτίας της τρομοκρατίας, απαγωγές και τον εκτοπισμό των πληθυσμών.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία να μείνουν πιστοί στην εθνική ενότητα παρ’ όλες τις δυσκολίες, αφήνοντας υπαινιγμούς για την απαγωγή των δύο επισκόπων ότι υπήρξε για περισσότερα από 3 χρόνια, αδικαιολόγητή διεθνή σιωπή, λέγοντας ότι “το πρόσωπο του Χριστού δεν θα εξαφανιστεί ποτέ από την Ανατολή”

Κατόπιν ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο του Λιούμπλιν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ