Κυ, 23/06/24 | 17:26

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος στην Μητρόπολη Σουηδίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πρωί της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Μητροπόλεως Σουηδίας στην Στοκχόλμη. Τον Μακαριώτατο υπεδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας και ακολούθησε επίσημη Δοξολογία προς τιμήν του Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Στο πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Κλεόπας καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τα μέλη της τιμίας συνοδείας του. Αντιφωνήσας ο Μακαριώτατος ανεφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλία αλλά και στην μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας και προσωπικώς του Παναγιωτάτου για την Ουκρανία.

Εν συνεχεία, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κλεόπα για την δοχή και φιλοξενία και ανέπεμψε δέηση προν τον Αρχηγό της ειρήνης Ιησού Χριστό, υπέρ καταπαύσεως του πυρός στην Ουκρανία.

Περατωθείσης της Δοξολογίας, της προσφωνήσεως και αντιφωνήσεως του Μακαριωτάτου, ο κ. Επιφάνιος προσέφερε στον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Κλεόπα ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, ενώ ο φιλοξενών ιεράρχης προσέφερε στον Υψηλό Επισκέπτη το προσφάτως εκδοθέν δίτομο έργο του, με τίτλο “Ανέκδοτες Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως” και την τρίγλωσση έκδοση της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Μητροπολίτης Κλεόπας συνοδευόμενος από τον π. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Λουσίας στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία της Λουθηρανικής Εκκλησίας, στην Ουψάλα, ευγενώς προσκληθείς προς τούτο από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Martin Modéus.

Αρχικώς, εικοσαμελής χορωδία από το τμήμα νεότητος του Καθεδρικού Ναού της Λουθηρανικής Εκκλησίας Ουψάλης, απέδωσε επίκαιρους ύμνους για την Αγία Λουσία, τα επικείμενα Χριστούγεννα, καθώς και για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Στην συνέχεια, ο οικοδεσπότης Αρχιεπίσκοπος και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, προς τα μέλη της τιμίας συνοδείας του, καθώς και σε εκπροσώπους Χριστιανικών Δογμάτων και Ομολογιών των Βορείων Χωρών. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Μακαριώτατος ανεχώρησε μετά της συνοδείας του από την Στοκχόλμη για την Φινλανδία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ