Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 14:32

ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αντιοχείας προς Ονούφριο: “Με μεγάλο πόνο στην καρδιά παρατηρούμε από μακριά τον διωγμό που υπομένετε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο μετά την απόφαση των ουκρανικών αρχών να απομακρύνουν τους μοναχούς από την μονή της Λαύρας των Σπηλαίων.

Ο κ. Ιωάννης μέσω αυτής υπογραμμίζει πως, “με λύπη σας αγκαλιάζουμε εν Κυρίω αυτές τις ημέρες της μεγάλης νηστείας, καθώς προετοιμαζόμαστε για τον θάνατο και την ανάσταση του Κυρίου μας” .

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αντιοχείας σημειώνει πως, “σας γράφουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ιστορίας της σεβάσμιας Ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας, μια στιγμή που μας θυμίζει τα λόγια του Αγίου Απόστολου Παύλου: “Είμαστε ταραγμένοι αλλά όχι στενοχωρημένοι, είμαστε μπερδεμένοι αλλά όχι σε απόγνωση. Είμαστε διωκόμενοι αλλά όχι εγκαταλελειμμένοι. Είμαστε απογοητευμένοι αλλά όχι διαλυμένοι”.

Συμπληρώνει δε, “με μεγάλο πόνο στην καρδιά παρατηρούμε από μακριά τον διωγμό που υπομένετε εσείς και η αγία σας εκκλησία για χάρη του Χριστού”.

Ο κ. Ιωάννης καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως, “ένώ βρισκόμαστε σωματικά σε μεγάλη απόσταση από εσάς, είμαστε κοντά σας πνευματικά και απλώνουμε το χέρι μας σε εσάς σε αυτή τη σκοτεινή ώρα. Εσείς και το ποίμνιο σας είστε στις συνεχείς προσευχές μας καθώς παρακαλούμε τον Κύριο να σταματήσει άμεσα αυτόν τον τραγικό πόλεμο και να δώσει τέλος σε όλες τις απειλές προς την αγία σας εκκλησία. Είθε ο Κύριος να σας δώσει σοφία και δύναμη να υπομείνετε, διότι αυτός που θα υπομείνει μέχρι το τέλος θα σωθεί”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ