Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 11:58

Επίσκεψη στην Τασμανία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσκεψη στη νησιωτική Πολιτεία της Τασμανίας πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, προκειμένου να επικοινωνήσει δια ζώσης με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της νήσου, να το στηρίξει πνευματικά και να καταδείξει εμπράκτως τη μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τις ανάγκες του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της αυστραλιανής επικράτειας.

Το Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, επισκέφθηκε τις δύο ελληνορθόδοξες εκκλησίες της πρωτεύουσας της Τασμανίας, Χόμπαρτ και το απόγευμα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Οι πιστοί υποδέχθηκαν τον κ. Μακάριος με αισθήματα υιικού σεβασμού, χαράς και συγκινήσεως. Μάλιστα, η χαρά και η συγκίνησή τους κορυφώθηκαν όταν άκουσαν από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου το ευφρόσυνο άγγελμα της επικείμενης επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Τασμανία.

Υπενθυμίζεται, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την Αυστραλία εντός του έτους 2024, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της τοπικής Εκκλησίας και όπως ανακοίνωσε ο κ. Μακάριος, ένας από τους σταθμούς της Πατριαρχικής επισκέψεως θα είναι η απομακρυσμένη νήσος της χώρας, η Τασμανία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ