Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:29

Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος στην κοπή βασιλόπιτας της μητρόπολης Βελγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 έγινε στον Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών Εσπερινός και η Κοπή της Βασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Κατά τον Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της χειροτονίας του νέου διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Ιεροδιακόνου κ. Φιλαδέλφου Καφαλή, καταγομένου από την Νικήσιανη Καβάλας. Τον Εσπερινό ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος Μπένος και ο ιερέας του χωρίου του νεοχειροτονηθέντος διακόνου, πατήρ Ζαχαρίας, με διακόνους τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου κ. Αθανάσιο Τοπαρλάκη και τον νεοχειροτονηθέντα π. Φιλάδελφο Καφαλή.

Παρόντες ήταν στην τελετή αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τρῳάδος κ. Πέτρος, βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος Πόθος, ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεώργιος Τσέτσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Serge Model, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Σίμωνος (Πατριαρχείου Μόσχας), ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Patriciu Vlaikou, (Πατριαρχείου Ρουμανίας), ο Διάκονος κ. Ducan Markovitch, (Πατριαρχείου Σερβίας), εκπρόσωπος του Αποστολικού Νουντσίου, εκπροσωπώντας την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Επίσης παρόντες ήταν η Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κυρία Ελευθερία Γαλαθιανάκη, ο Στρατηγός κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, Στρατηγός, Στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ Βρυξελλών, Άρχοντες της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, εκπρόσωποι των Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Βρυξελλών, κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2015 και αναφέρθηκε σε σχέδια της Ιεράς Μητροπόλεως για το Νέο Έτος 2016.

Την Βασιλόπιττα έκοψε στο τέλος της τελετής του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα για την αβραμιαία φιλοξενία που του επεφύλαξε με την συνοδεία του, καθώς και ευχήθηκε, όλα τα σχέδια της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου να πραγματοποιηθούν προς το συμφέρον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας μας στο κέντρο της Ευρώπης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ