Κυ, 23/06/24 | 17:15

Συνάντηση επιτροπής ορθοδόξων αντιπροσωπειών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» στις Βρυξέλλες συνάντηση των μελών της «Επιτροπής των Αντιπροσωπειών των κατά τόπων Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαική Ενώσει» (CROCEU).

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος είναι από του παρελθόντος μηνός Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαική Ενώσει (Οικουμενικόν Πατριαρχείον).

Μεταξύ των νέων μελών της Επιτροπής ήταν και ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, νέος Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς επίσης και οι Πρωτοπρεσβύτεροι κ. Κωνσταντίνος Κενανίδης και κ. Pawel Cecha (Οικουμενικόν Πατριαρχείον).

Τα άλλα μέλη της Επιτροπής ταύτης είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Sorin Selaru και ο Πρεσβύτερος κ. Georges Valcu (Πατριαρχείον Ρουμανίας) και ο Πρεσβύτερος κ. Stoyan Berbatov (Πατριαρχείον Βουλγαρίας).

Η Συνάντηση ταύτη μπορεί να θεωρηθεί ως επανεκκίνηση με μία νέα ομάδα αντιπροσώπων. Ξεκίνησαν με την μελέτη του εσωτερικού Κανονισμού που συντάχθηκε το έτος 2010 και προχώρησαν σε κάποιες προσαρμογές όπου ήταν απαραίτητο.

Ο στόχος όλων είναι να ενεργούν όσο το δυνατόν ως ομάδα επροσωπούντες την Ορθόδοξη Εκκλησία με μία φωνή. Αυτό ισχύει τόσο για τις Συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώνονται από την Ευρωπαική Ένωση, όσο και από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, καθώς και για τις Συναντήσεις που διοργανώνονται από την COMECE, την ΚEΚ, την PPE και άλλες πρωτοβουλίες.

Στόχος είναι να εργάζεται και δραστηριοποιείται η CROCEU εντονώτερα, συμμετέχοντας σε πολλές δραστηριότητες, αλλά και με την δημιουργία ενός ιστοτόπου και άλλων διαύλων επικοινωνίας. Η CROCEU ελπίζει επίσης σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κατά την προετοιμασία για την Βελγική Προεδρία της Ε.Ε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ