Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:34

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΙΛΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Σέρβος Επίσκοπος Μάξιμος Vasiljevic στην Μητρόπολη Βελγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών της Μητροπόλεως Βελγίου «Ορθόδοξος Λόγος» καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Επίσκοπος κ. Μάξιμος Vasiljevic ιεράρχης του Πατριαρχείου Σερβίας στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Η ομιλία έλαβε χώρα την Πέμπτη της Αναλήψεως στην αίθουσα διαλέξεων του «Ορθοδόξου Κέντρου Ambiorix».

Το πρωί της εορτής της Αναλήψεως ο Επίσκοπος κ. Μάξιμος, κατόπιν αδείας και προτροπής του Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, τέλεσε την θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, συλλειτουργούντων κληρικών της μητροπόλεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος.

Το απόγευμα της εορτής, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Πανιερωτάτου στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix». Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος καλωσόρισε τον προσκεκλημένο ομιλητή παρουσιάζοντάς τον στο ακροατήριο ενώ εν συνεχεία ο Πανιερώτατος έλαβε τον λόγο και ανέπτυξε το θέμα «Πεντηκοστή και η αποστολή της Εκκλησίας σήμερα σύμφωνα με την θεολογική σκέψη του Μητροπολίτου Ιωάννου Ζηζιούλα».

Ακολούθησε συζήτηση, όπου ο Πανιερώτατος είχε την δυνατότητα να εξηγήσει λεπτομερέστερα πτυχές του θέματος απαντώντας σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Μάξιμο για τον κόπο του να έλθει να μιλήσει στο Βέλγιο κομίζοντας την εμπειρία του από την διακονία του στην Εκκλησία και από την μαθητεία του δίπλα στον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κυρό Ιωάννη (Ζηζιούλα).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ