Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 4:06

Case study η συνεργασία Πατριαρχείου – Υπουργείου Παιδείας και Ι.Μ. Βελγίου για το ελληνικό σχολείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Από πρόβλημα, σε υπόδειγμα λύσης μετατράπηκε το ζήτημα του ελληνικού σχολείου Βρυξελλών δικαιώνοντας όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η συνεργασία της ελληνικής Πολιτείας με την Εκκλησία στον τομέα της Παιδείας αλλά και της στήριξης της Ομογένειας έχει να προσφέρει πολλά ακόμη.

Το τρίγωνο που δημιουργήθηκε μεταξύ Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και Μητρόπολης Βελγίου στις Βρυξέλλες, είχε σαν αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της δωρεάς του Λεωνίδα Κεστεκίδη προς την Μητρόπολη Βελγίου με στόχο την λειτουργία του ελληνικού σχολείου Βρυξελλών.

Κι έτσι το ελληνικό σχολείο στην «καρδιά» της Ευρώπης θα συνεχίσει να λειτουργεί από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, σε κτίριο της Εκκλησίας, χωρίς περιττά έξοδα ούτε για την εκεί ελληνική κοινότητα, ούτε για το ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε και για την τοπική Εκκλησία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέλαβε την υποχρέωση να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία έργα, προκειμένου το κτίριο να καταστεί πλήρως κατάλληλο. Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της αναδόχου εταιρείας, το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέσα σε τρεις μήνες μετά την εγκατάσταση του εργολάβου, ήτοι τον Νοέμβριο του 2023.

Ανάμεσα στα πολλά θετικά που αναδεικνύονται μέσα από αυτήν την συνεργασία, είναι το γεγονός πως ένας εκ των τριών κεντρικών παραγόντων της «εξίσωσης» ο μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, δεν είναι καν Έλληνας στην καταγωγή. Ίσως αυτό να είναι και το μήνυμα που αξίζει να αναδειχθεί περισσότερο, η δύναμη δηλαδή του οικουμενικού Ελληνισμού όχι στο αίμα, αλλά στο πνεύμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ