Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:00

Οι Ευζωνες της Προεδρικής Φρουράς λιτάνευσαν τους Αρχαγγέλους στους δρόμους του Κέντρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στα χέρια των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς λιτανεύτηκε σήμερα, στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας όπου βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου,  η εικόνα των Παμμεγιστών Ταξιαρχών κορυφώνοντας έτσι τους εορτασμούς στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της οδού Στησιχόρου στο κέντρο της Αθήνας.

Στο παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται σε ειδική λήκυθο η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη αλλά και αυτή του αδερφού του Γεωργίου, τελέσθηκε Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του επισκόπου Θεσπιών Συμεών, πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσία πολλών Αθηναίων που συνδέονται με το ιστορικό και άγνωστο στους πολλούς παρεκκλήσιο.

“Βρισκόμαστε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα σε ένα δευτερόλεπτο με ένα μήνυμα, ένα tweet, ένα SMS, στέλνουμε μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε άγγελοι ταχείας μεταφοράς μηνυμάτων” είπε στους πιστούς ο επίσκοπος Συμεών που κάλεσε το εκκλησίασμα να αναρρωτηθεί “…τι μήνυμα στέλνουμε στους άλλους; Θα στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας ή ένα μήνυμα μιζέριας και απαισιοδοξίας; Θα στείλουμε μήνυμα ενότητας ή μήνυμα διάσπασης και διαίρεσης;”.

Ο επίσκοπος που πήρε αφορμή από το χάρισμα των Αρχαγγέλλων να μεταδίδουν καλά μηνύματα σημείωσε  πως “Οι Άγγελοι μας καλούν να γίνουμε όλοι αγγελιοφόροι της αγάπης και της Ανάστασης. Να μοιραστούμε με όλο τον κόσμο την ελπίδα, την χαρά και την αισιοδοξία μας. Να δώσουμε μια δυνατότητα να βαδίσουμε μαζί, να συνοδοιπορήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και να ενώσουμε τα οράματά μας. Αν είμαστε σε ενότητα και όχι σε χωρισμό μπορούμε να πετυχουμε πολλά. Αν ο καθένας τραβήξει τον δρόμο του, τότε είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε παταγωδώς”.

Λίγο πριν τη λιτάνευση της ιερής εικόνας ο επίσκοπος Θεσπιών υπενθύμισε στους πιστούς την αξία των συμβόλων λέγοντας χαρακτηριστικά πως “σε λίγο θα λιτανεύσουμε στους δρόμους τα σύμβολα της πίστης, της πατρίδας και της Ορθοδοξίας μας. Και αυτά τα σύμβολα δεν είναι σύμβολα βίας, και φονταμενταλισμου, αλλά αγάπης και ενότητας”.

Ανάμεσα στους πιστούς που συμμετείχαν στον εορτασμό ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει τον θώκο του Δήμου Αθηναίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ