Δε, 15/07/24 | 5:42

ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Αρχιεπίσκοπος και Δήμαρχος Αθηναίων εγκαινίασαν νέα δομή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για παιδιά ευάλωτων οικογενειών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια οραματική σύμπραξη ανάμεσα στην «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων που έχει σκοπό να στηρίξει με ενεργό και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, πήρε από σήμερα σάρκα και οστά με τα εγκαίνια του Πολυχώρου Παιδιών «Λέλα Καραγιάννη».

Στο σπίτι της μεγάλης ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», τα παιδιά βρίσκουν μία ζεστή και φιλόξενη “αγκαλιά”, σε μια περίοδο που οι ευάλωτες οικογένειες έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης.

Τη νέα δομή εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο κ. Γεώργιος Ζανιάς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, που στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου καθώς και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι.

Την τελετή αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βαρνάβα Θεοχάρη. Ο κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά υπογράμμισε τη σημασία στήριξης της οικογένειας και των παιδιών.

«Η Εκκλησία αντιμετωπίζει ολιστικά και πολυδιάστατα τα παιδιά φροντίζοντας για την πνευματική, ψυχική, ηθική, παιδευτική και υλική τους πρόοδο και ανάπτυξη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς με γνώμονα την ισοτιμία όλων των παιδιών ως δημιουργημάτων του Θεού. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων και κρίσεων που βιώνουμε χρειάζεται τη συνέργεια και συνεργασία διαφόρων κοινωνικών φορέων, ιδιαιτέρως όμως χρειάζεται η συνεργασία των δύο κορυφαίων θεσμών Πολιτείας και Εκκλησίας και Εκκλησίας και Κοινωνίας· συνεργασία, η οποία έχει βαθύτατο χρονικά και ποιοτικά ισχυρότατο έρεισμα το οποίο διατρέχει σύνολη την ιστορία μας από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα. Η Εκκλησία διαθέτει δομές, τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό και όραμα και μπορεί κινητοποιώντας τα να αποφέρει αγαθά αποτελέσματα από κοινωνικής απόψεως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Τα παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους, “πλημμύρισαν” σήμερα τους χώρους της νέας δομής μέσα στους οποίους τούς παρέχεται ενισχυτική εκπαιδευτική υποστήριξη και μαθαίνουν τις νέες τεχνολογίες συνδυάζοντας τη γνώση, τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Στόχος του Πολυχώρου είναι να βοηθήσει τα παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών να αναπτύξουν και ουσιαστικές κοινωνικές αξίες και πρότυπα, όπως η ενσυναίσθηση, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση, η αποδοχή.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «βασικός στόχος της «Αποστολής» είναι η παροχή αρωγής και στήριξης σε ευάλωτες ομάδες του γενικού πληθυσμού της Χώρας. Ως εκ τούτου η «Αποστολή» έχει δημιουργήσει από το 2010 μέχρι σήμερα μια σειρά προγραμμάτων και δράσεων ιδρυμάτων και δομών με ευρύτερο κοινωνικό χαρακτήρα και ποικιλία αντικειμένων.

Όπως επανειλημμένως έχει υπογραμμίσει ο Μακαριώτατος, η οικογένεια, τα παιδιά και το δημογραφικό αποτελούν βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού και διακονικού έργου της Εκκλησίας και έχουν συνάμα ευρύτερη κοινωνική σημασία ιδιαιτέρως στην εποχή μας. Εντός του πλαισίου αυτού η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη δημιούργησε και θέτει σήμερα σε λειτουργία τον «Πολυχώρο» αυτό.

Φώτο: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η δημιουργία τέτοιων δομών και η διασύνδεση τους με σημαίνουσες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας μας, όπως η μεγάλη πατριώτισσα, Αντιστασιακός και πολύτεκνη Μητέρα Λέλα Καραγιάννη αποτελούν πρότυπα για όλους εμάς σήμερα. Το παράδειγμα της ως Μητέρας και ως Αγωνίστριας αποτελεί πηγή έμπνευσης, ιδιαιτέρως υπό τις παρούσες συνθήκες ατομισμού, ιδιοτέλειας και αδιαφορίας που χαρακτηρίζει την εποχή μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ