Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:57

Μόσχας: “Δεν θα δεχθούμε ποτέ την ιδέα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα ότι η Ρωσική Εκκλησία θα αντισταθεί στις προσπάθειες διαχωρισμού της Εκκλησίας της Ουκρανίας από αυτήν έστειλε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Όπως δήλωσε “το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν θα δεχτεί ποτέ την ιδέα της ανεξαρτησίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, ενώ συνέχισε πως “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που καθοδηγείται από τους αδιάψευστους ιερούς κανόνες και αποδεικτικά στοιχεία, δεν θα αποκηρύξει ποτέ την παράδοση που προέρχεται από τον Άγιο Βλαδίμηρο τον Μεγάλο Πρίγκηπα και τους Αγίους Ίσαποστόλους”.

Ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους δέκα τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών που έφθασαν στη Μόσχα για τους εορτασμούς της επετείου 1030 ετών Βαπτίσεως των Ρως, δήλωσε ότι “Οι προσπάθειες απόσχισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου Μόσχας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια καταστροφή πανορθόδοξης κλίμακας” και συνέχισε λέγοντας πως “Επί του παρόντος, οι δυνάμεις που είναι ξένες στη θρησκεία μας προσπαθούν σκοπίμως να διασπάσουν την ενότητα της Ρωσικής Εκκλησίας. Η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη στην Ουκρανική Εκκλησία, στον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο κσστους κληρικούς και σε όλο το ποίμνιο.”

Η φετινή επέτειος εορτασμού των 1030 ετών από την Βάπτιση των Ρως, θα σημειωθεί σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ειδικά στην Ουκρανία, δήλωσε ο πατριάρχης Κύριλλος. Για την Ρωσική Εκκλησία το Κίεβο δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη αλλά «η μητέρα των ρωσικών πόλεων, ο τόπος του χριστιανισμού της Ρωσίας και της γενέτειρας της Ρωσικής Ορθοδοξίας». “Είναι τόσο άγιος όσο η Κωνσταντινούπολη, τα Ιεροσόλυμα, το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι για τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες”, είπε.

Photo: Sergey Vlasov

Ο Πατριάρχης ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών να μεταφέρουν στους προκαθημένους και τις Ιερές Συνόδους και όλους τους ιεράρχες την “ειλικρινή και βαθιά ευγνωμοσύνη” για την υποστήριξη σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες περιστάσεις.

Ο κ. Κύριλλος ελπίζει ότι ο εορτασμός της 1.030ης επετείου χριστιανισμού της Ρωσίας θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι διαφορές στην Ουκρανία.

“Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στο Κίεβο, τη μητέρα των ρωσικών πόλεων, όπου έλαβε χώρα ο βάπτιση και ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, να ξεπεραστεί ο διαχωρισμός, τα σχίσματα και διαφορές στο ουκρανικό έδαφος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ