Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 2:36

Το Αυτοκέφαλο κι ο πόλεμος που άλλαξαν τον κόσμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων της Αθήνας για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι του θέματος αυτού, σε συνδυασμό με το αυτοκέφαλο της ουκρανικής Εκκλησίας.

Σπουδαίες προσωπικότητες συναντήθηκαν  σε τρεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για να αναλύσουν το θέμα που όπως επιγραφόταν στον τίτλο της διοργάνωσης «άλλαξε τον κόσμο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής με βιντεοσκοπημένες παρεμβάσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, οι Μητροπολίτες Καμερούν Γρηγόριος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Λαρίσης Ιερώνυμος με τον πρώην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και καθηγητή συνταγματικού Δικαίου κ. Ευάγγελο βενιζέλο και τους δημοσιογράφους κυρίες Μαρία Αντωνιάδου και Αδαμαντία Λιόλιου καθώς και τους κ.κ. Τάσος Τέλογλου, Νικόλα Βαφειάδη, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη και Ανδρέα Λουδάρο συζήτησαν και ανέλυσαν όλες τις πτυχές του θέματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, ο διευθυντής του γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Αθηνών, οι Μητροπολίτες Κρήνης Κύριλλος και Κηφισίας Κύριλλος, ο εκπρόσωπος της Μονής Σινά στην Αθήνα αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ξένοι διπλωμάτες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού μέσω της δράσης «Ορθοδοξία in forum» (Η Ορθοδοξία σε διάλογο).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ