Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:42

Κύπρος: Συνάντηση για πρώτη φορά πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών του νησιού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση των πολιτικών ηγετών της Κύπρου με τους θρησκευτικούς ηγέτες του νησιού, αφού είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο γεύματος στο ξενοδοχέιο Λήδρα Πάλας στη πράσινη γραμμή, υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας στη Λευκωσία. Σε αυτήν συμμετέχουν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Μουφτής Talip Atalay, o Αρχιεπίσκοπος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου Soueif, o Αρχιεπίσκοπος της Αρμένικης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου Nareg, o Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας των Λατίνων στην Κύπρο Jerzy Kraj καθώς και ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο Klas Gierow.

Προηγήθηκε συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών, ενώ οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί προσήλθαν λίγο πριν την έναρξη του γεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού πρακτορείου Ειδήσεων, στο πλαίσιο της συνάντησης οι θρησκευτικοί ηγέτες αναμένεται να ζητήσουν από τους πολιτικούς ηγέτες να υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι αφορά τη διακίνηση στους θρησκευτικούς χώρους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ