Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 12:55

H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επισκέφθηκε εκτάκτως τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ενημερώθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο οποίος έφτασε εκτάκτως στην Κύπρο και επισκέφθηκε σήμερα τον προκαθήμενο της κυπριακής Εκκλησίας στην Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου παραμένει κρίσιμη σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα το πρωί, ωστόσο ο κ. Χρυσόστομος ήταν σήμερα σε θέση να δεχτεί και να συνομιλήσει τόσο με τον Πατριάρχη Ιωάννη όσο και με τον Υπουργό Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ανέφερε ότι ήταν πολύ κοντά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και ότι ήταν κοντά τους τόσο ο ίδιος όσο και η εκκλησία της Κύπρου αλλά και η Κύπρος εν γένει στις δύσκολες μέρες που πέρασαν και περνούν στη Συρία και τον Λίβανο.

«Έχουμε αυτή την αγάπη. Οι σχέσεις με την εκκλησία της Κύπρου είναι ιστορικές από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού για αυτό κι εγώ ήρθα όταν έμαθα ότι περνάει αυτή τη δύσκολη ώρα στην υγεία του», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σκοπός του ήταν να τον δει και να τον χαιρετήσει.

Ο κ. Ιωάννης κατέληξε ωστόσο λέγοντας πως «καταλαβαίνει, δεν μιλάει πολύ και ο Θεός ας είναι βοηθός. Η πίστη του είναι μεγάλη. Πάντα ήταν δυνατός άνθρωπος και αγαπητός. Έδειχνε την αγάπη του να βοηθήσει όλους και στην Κύπρο και εκτός Κύπρου. Όποιος είχε μία ανάγκη είχε τη θέληση να τον βοηθήσει», επεσήμανε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ