Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:41

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αναστασιάδης: “Ο Αρχιεπίσκοπος διατηρεί το χιούμορ του αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου μετέβη σήμερα το πρωί Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο υπό το φως «της σοβαρότητας της κατάστασης.

“Οφείλω να πω ότι ο Μακαριότατος έχει απόλυτη επικοινωνία, διατηρεί ακόμη το χιούμορ του και βεβαίως η κατάσταση όπως και οι γιατροί είπαν είναι δύσκολη. Εύχομαι τα καλύτερα. Είναι δυνατός, όπως διαπιστώνω, όπως ήταν και πάντοτε”.

Ερωτηθείς αν ο Αρχιεπίσκοπος του ανέφερε κάποια επιθυμία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε “όχι. Με ρώτησε εάν υπάρχει κάποια προοπτική για το Κυπριακό και τον ενημέρωσα ότι τον Νοέμβριο θα έχω συνάντηση τόσο με τον Γάλλο Πρόεδρο όσο και με τον Γερμανό Καγκελάριο, με μια πρόταση ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαμογέλασε ικανοποιημένος και είπε ‘εύχομαι’”.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σύμφωνα με το ανακοινωθέν, νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

ΠΗΓΗ:philenews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ