Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:52

Η πανήγυρη του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο – Επίσκεψη Ιερωνύμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ετήσια πανήγυρη πραγματοποίησε και φέτος η Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής. Στην φετινή πανήγυρη χοροστάτησε ο αντιπρόεδρος της Ιεράς συνόδου, Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος ο οποίος και τέλεσε την πανηγυρική αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού επισκέφθηκε και προσκύνησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης, και οι Αντιδήμαρχοι κ. Βελτανιώτης, κ. Δέδες, κ. Τόλιας, την γενική γραμματέα του Δημου κ. Δέδε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γκικάκης.

Ο καθηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος εξήρε την παρουσία του Μητροπολίτη Δωροθέου και την απεριόριστη αγάπη και βοήθεια της δημοτικής αρχής προς το μοναστήρι για την προστασία από την καλοκαιρινή πύρινη λαίλαπα που κατέκαυσε τα πάντα στην περιοχή.

Στον αντίλογο του ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στις πυρκαϊές του περασμένου Αυγούστου, ειπών μεταξύ άλλων “….εύχομαι μέσα από την τέφρα και τα αποκαῒδια, να ευωδιάσουν και πάλι άνθη, να πηγάσει η γη ζωή και να μην επιτρέψει ο Θεός ξανά βέβηλα χέρια να καταστρέψουν με αυτό τον τρόπο την επίγεια περιουσία του, αλλά και τις περιουσίες συνανθρώπων μας, που με πολλούς κόπους αποκτήθηκαν και κτίσθηκαν …”.

Αναφερθείς δε στα πρόσφατα νομοθετήματα, τόνισε ότι “…οι νέοι, που τόσοι πολλοί συνεύχονται απόψε εδώ, γεγονός που αποτελεί ελπίδα για την Εκκλησία και την Πατρίδα, είναι αυτοί που θα δώσουν απάντηση και θα θέσουν στο περιθώριο όσα αυτές τις μέρες νομοθετούνται, γιατί, εν τέλει κριτής των πράξεων και αποφάσεων όλων των ιθυνόντων, είναι ο λαός, προς τον οποίο απευθυνόμεθα”.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής και ευχήθηκε η ζωή και η διδασκαλία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και τα συγγράμματα, που ως παρακαταθήκη κατέλιπε στην Εκκλησία, να αποτελούν για όλους πηγή εμπνεύσεως και να μας καθοδηγούν προς τον αναβαπτισμό μας, δια των δακρύων της μετανοίας, και τον επανευαγγελισμό της ζωής μας, δια του μηνύματος της σωτηρίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ