Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 4:25

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΑΝ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Η τελευταία αγρυπνία στη Μητρόπολη Αθηνών πριν η εικόνα του Άξιον Εστί αναχωρήσει για το Άγιον ‘Ορος (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Η τελευταία αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα με αφορμή την έλευση της εικόνας του Άξιον Εστί.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην αγρυπνία ιερούργησε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδας κληρικών, τόσο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και από όμορες μητροπόλεις.

Χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας σχημάτιζαν ουρές για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί από το Άγιον Όρος, η οποία θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι την Δευτέρα 15 Μαΐου.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο μητροπολίτης Τρίκκης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία που του παρείχε να τελέσει την τελευταία αγρυπνία, σημείωσε πως, «το σημερινό προσκύνημα αποτελεί πρωτίστως την έκφραση της πίστεώς μας προς τον Αναστάντα Κύριο. Αποτελεί την έκφραση της ελπίδος μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τέλος είναι έκφραση χαράς την οποία κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει».

Κλείνοντας ο σεβασμιώτατος επαίνεσε τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά με τις ώρες για να έρθει η σειρά τους και ευχήθηκε η Παναγιά να βγάζει το ωμοφόριό της και να μας σκεπάζει όλους.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ