Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:24

Εξελέγη νέος Επίσκοπος Δαλματίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνήλθε στις 24 Μαΐου, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας και μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με την πλήρωση κενών και κενωθέντων επαρχιών, ενώ εξέλεξε και τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κοσοβίτς νέο επίσκοπο Δαλματίας.

Ο νέος επίσκοπος Δαλματίας, είναι ελληνομαθής. Έως της εκλογής του ήταν ηγούμενος στη μονή Κύρκα στην Δαλματία. Γεννήθηκε το 1981 στο Ζάδαρ. Σπούδασε στην ιερατική σχολή στο Νόβι Σαντ, Θεολογία στη Θεσσαλονίκη. έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ρώμη, όπου και εκπονεί το Διδακτορικό του.

Διαδέχεται τον επίσκοπο Δαλματίας Φώτιο, που μετατέθηκε στην επισκοπή Σβορνικίου & Τούζλας, ενώ ο Επίσκοπος Τούζλας Χρυσόστομος εξελέγη Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας.

Ανάμεσα στις μεταθέσεις οι οποίες έγιναν είναι εκείνη του επισκόπου Τοπλικίου Αρσενίου, βοηθού επισκόπου του Πατριάρχου, ο οποίος εξελέγη στην χηρεύουσα Επισκοπή Νύσσης.

Ο Επίσκοπος Μπίχατς Αθανάσιος μετατέθηκε στην αρχαία επισκοπή Μιλέσεβα και ο επίσκοπος Κεντρώας Ευρώπης Σέργιος μετατέθηκε στην επισκοπή Μπίχατς και Πέτροβατς, ενώ τοποτηρητής Κεντρώας Ευρώπης ορίστηκε ο επίσκοπος Αυστρίας και Ελβετίας Ανδρέας.

Ακόμα ο επίσκοπος Μοράβιτσε Αντώνιος, ανεκλήθη από την Εξαρχία του Πατριαρχείου στην Μόσχα και ανέλαβε βοηθός επίσκοπος παρά τον Πατριάρχη Ειρηναίο.

Τέλος ορίσθηκε η ετήσια σύνθεση της Διαρκούς Συνόδου στην οποία θα συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Ζαγκρεμπ και Λουμπλιάνας Πορφύριος και οι Επίσκοποι Βάλιεβο Μιλούτιν, Ζίτσης Ιουστίνος, Σβορνικίου Φώτιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ